Afslankpillen – Werken Ze Wel?!

De ervaringen met afslankpillen zijn verschillend en het is erg aanlokkelijk om te geloven dat je hiermee flink wat kilo’s kan kwijtraken. Maar val je hier ook echt van af?

Afgelopen jaren zijn een aantal afslankproducten negatief in het nieuws geweest. Het Voedingscentrum.nl wijst erop dat de werking van deze afvalpillen alleen in laboratoria is bewezen. Muizen vallen er mee af, maar of jij dat hier mee ook doet is de vraag. Een paar zijn zelfs uit de handel genomen vanwege ernstige gezondheidsrisico’s.

afslankpillenToch zijn er gebruikers die zeggen positieve ervaringen met deze pillen te hebben. Als het werkt is het wel erg gemakkelijk afvallen. Je neemt de pillen tijdens of voor de maaltijd in met een beetje water en klaar is kees. Anders dan bij veel diëten gaat het hier niet om maaltijdvervangers. Je hoeft dus jezelf niets te ontzeggen. Je zou zeggen: de ideale manier om een paar kilo’s kwijt te raken. Sporten is niet verplicht en je hoeft er geen kroketje minder om te eten. Maar welke van deze  capsules zijn veilig?

Afslankpillen apotheek

Om dat zeker te weten kan je ook rechtstreeks afslankpillen kopen bij de apotheek. Ze kunnen je daar informatie geven of de betreffende pillen veilig zijn. Op zich hoef je je daar geen zorgen over te maken. Een aantal van dit soort preparaten was weliswaar in het verleden in het nieuws omdat het gevaarlijk voor de gezondheid zou zijn, maar die worden dan ook niet meer verkocht. In ieder geval niet in Nederland. Deze dieetpillen worden overigens niet vergoed door de zorgverzekering, omdat het officieel voedingssupplementen zijn.

Kruitvat

Mocht je zonder advies zoiets willen proberen dan ben je goedkoper uit met de afslankpillen van Kruitvat. In een pot zitten 380 pillen en kosten als je ze online bestelt slechts 2,29 euro. Er wordt echter geen enkele nadere informatie gegeven over dit product. Daarnaast heb ik nog geen positieve ervaringen kunnen ontdekken bij gebruikers.

Slimvia

Slimvia pillen zijn 100% natuurlijk en zouden ook door diëtisten en artsen worden aangeraden. In een klinische test zijn proefpersonen volgens hun eigen informatie maar liefst 15 kilo kwijgtgeraakt. Ook al zou hier maar de helft van kloppen, dan is het nog steeds een prima afslankproduct. Toch is de vraag of er ook maar een gram waar is van die boute bewering.

Hoe werkt het

Slimvia pakt de schommelingen in je bloedsuikerspiegel aan. Die schommelingen zorgen ervoor dat je vaak honger hebt en teveel tussendoor snaait. Je gaat meer hunkeren naar lekker voeding die helaas slecht voor je is en zorgt voor overgewicht. Dit middel is geen medicijn, maar gebaseerd op 100% natuurlijke elementen.

Tevens geeft het je een voldaan gevoel zodat je niet gauw de behoefte hebt te gaan snoepen. Het bevat vitaminen en mineralen maar geen cafeïne die juist je hartslag doet toenemen. Ook zit er caroteen in dat je stofwisseling aanpakt en helpt om het overtollig vet de deur uit te rollen. Klinkt goed…

Ervaringen

Maar werkt het? Er zijn wel een paar positieve ervaringen met dit product, maar de reden waarom het echt werkt is vooral omdat de gebruikers zelf intensief bezig zijn met het letten op wat ze eten. Het is dus eigenlijk niet zo dat je afvalt omdat je Slimvia slikt, maar ondanks dat je ze braaf iedere dag gebruikt!

De indruk die je van meerdere reacties van gebruikers krijgt is dat ze niet aantoonbar werken, ook al zullen sommigen geloven dat ze wel positieve ervaringen met Slimvia hebben en zijn afgevallen dankzij deze dieetpillen. Dat mag dan ook wel want ze kosten 59,95 euro voor 180 capsules.

Een andere bekende dieetpil die op dezelfde manier werkt is Nuvoryn. Die zijn nog duurder: 79,90. Je kan ze op hun site bestellen.

Hieruit kan je concluderen dat het vooral je portemonnee aan het afslanken is. Als je toch wilt proberen dan lijkt me die van het Kruitvat de beste keuze. Helpt waarschijnlijk ook niet, maar het kost maar een schijntje in vergelijking met die andere afslankpillen.

Alternatief: afvallen met knappe dokter
Gerelateerd: werkt afvallen met shakes?Eén reactie

  1. heb ik genoeg aan die pillen 2x per dag …… om in 4 weken 10 kilo af te vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *