Afvallen Buik – En de rest mag ook mee

Vooral bij peervormige mensen zoals ik is het mogelijk om af te vallen rond de buik. Dat heeft niets met een specifiek buikdieet te maken, want dat bestaat niet.

buik afvallenZoals bij een kameel water wordt opgeslagen in de bult zo heeft je lichaam de onhebbelijke gewoonte om ongebruikte vetten op te slaan in de hinderlijk uitstaande bult rond je middel.

Maar voor iedereen geldt, ongeacht je postuur: volg een dieet om af te vallen dan komt je buik dus ook aan de beurt.

Dieetadvies buik

Er zijn wel dieetadviezen op het internet te vinden voor je buik, maar die pakken natuurlijk ook de rest van het lichaam aan. Meer nog, je tweede ik heeft de neiging om eerst overal anders het vet vandaan te halen alvorens de vetsilo’s open te breken rond je buik.

Buikspieren vallen af

Wat je wel kan doen is je buikspieren trainen als je buikje de rest van je figuur ontsiert.

Als je weinig beweegt worden je spieren lui. Door ze niet aan te spreken vallen ze eigenlijk af, terwijl je tegelijkertijd een ruimere buikomvang krijgt. Ze zijn immers niet nodig en in het geval van je buikspieren maken ze voor zichzelf een hangmat om lekker te luieren, terwijl jij achter de computer aan het zweten bent.

Het resultaat zie je in de spiegel. De buik gaat hangen omdat de slappe buikspieren te weinig tegendruk geven.  En vetopslag rond je middel geeft meer druk op je buikspieren die daardoor nog meer de neiging krijgen om over je broekriem te hangen zoals een uitgetelde kroegtijger over de toog.

Om je weer in vorm te krijgen moet je 2 dingen doen: afvallen door een dieet te volgen die dus – of je wil of niet- je gehele lichaam aanpakt en je moet je buikspieren uit hun luie hangmat schoppen en aan het werk zetten.

Buik trainen

Het opnieuw activeren van je buikspieren zodat ze in de toekomst wel je ‘zwangerschapsbuik’ kunnen verdoezelen betekent veel zweten.

Het beste is om naar een sportschool te gaan en een maandabonnement te nemen.  De aanwezige sportinstructeur weet precies welke oefeningen je moet doen om je buik weer in het gareel te krijgen zonder dat je je spieren verrekt.

Maar als je er niet van houdt om te gaan fitnessen dan kan je ook buikspieroefeningen oppikken die je overal op Youtube kunt vinden.  Nadeel van het zelf doen is weer wel dat je het zonder deskundig advies moet doen en grotere kans hebt op een blessure.

Zelf doen? Website met 5 buikoefeningen om thuis te doen

Video waarin je een aardig idee krijgt wat je gezellig thuis kan doen tussen de vingerplant en de sta-in-de-weg-lamp om een slanke buik te krijgen. Totdat je die lamp op je kop krijgt.

Alleen afvallen

Wat je natuurlijk ook kan doen, eerst een dieet volgen en kijken wat je buik ervan vindt. Met sporten gaat afvallen wel sneller natuurlijk, ongeacht of je het alleen voor je buik doet of ook voor de rest. Je kan het zelfs  zonder een specifiek dieet bereiken,  maar dan moet je op je gevoel minder eten.

Minder vet en suiker eten, meer groente en fruit. Pasta, bier en pizza laten staan, afijn, je hoeft echt geen Sonja Bakker te zijn om te weten wat je er zelf aan kan doen om af te vallen.

Ook een stukje stevig fietsen kan je al een end op weg helpen.

Voordeel van het volgen van een eiwitrijk dieet is wel dat het niet alleen precies aangeeft wat je wel mag eten en wat niet om zo snel mogelijk je doel van afvallen te bereiken, maar het raadt je ook voeding met veel eiwitten aan. Dat zorgt voor een vol, verzadigd gevoel en stilt je honger.

Buik laten verdwijnen

Heb je echt helemaal geen zin om een dieet te volgen en ook niet om als een gek  in een krachthonk te trainen dan is er nog een truc die ze ook bij olifanten toepassen.  Pas je kleding aan.

Op deze site tips voor vrouwen om je buik te doen verdwijnen door je kleding aan te passen. Mannen kunnen hun buikje minder laten opvallen door zwart te dragen. Eigenlijk dezelfde optische truc die ze gebruiken om een complete olifant te doen verdwijnen. In onderstaande video is te zien hoe Dumbo dat doet. Als hij het kan, kan jij het ook 🙂

Gerelateerd: Sporten en afvallen – valt tegen, maar het helpt wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *