Afvallen Met Een Shake Dieet

afvallen met shake

Overgewicht kan resulteren in allerlei gezondheidsproblemen. Toch blijkt het in de praktijk erg moeilijk te zijn voor veel mensen om het overgewicht kwijt te raken. Voeding speelt een cruciale rol bij het ontstaan van overgewicht. Inmiddels wordt steeds meer bekend waar het probleem precies zit in ons huidige voedingspatroon. Het blijkt dat we te veel suikers en zetmeel (snelle koolhydraten) eten.

Nu de oorzaken steeds meer bekend worden is het ook mogelijk om overgewicht effectiever aan te pakken. Een van deze mogelijkheden is afvallen met een shake dieet. In dit artikel lees je wat een shake dieet precies inhoudt en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Hoe werkt een shake dieet

Een shake dieet werkt volgens het principe dat je maaltijden en/of tussendoortjes vervangt door een shake. Als gevolg hiervan vermindert de calorie-inname via voeding en tussendoortjes en dit heeft een positief effect op je energiebalans. Er komt minder energie (calorie├źn) in terwijl de verbranding gelijk blijft. Het gevolg is dat je lichaam vetreserves gaat aanspreken om de energie op te wekken die het tekort komt uit voeding. Vetverbranding resulteert in gewichtsverlies.

Hoe meer maaltijden en tussendoortjes jij vervangt door een shake des te sneller ga je afvallen. Althans dit is de gangbare veronderstelling die voor de meeste mensen zal gelden. Er zijn altijd uitzonderingen waarbij het overgewicht een andere oorzaak heeft.

Een shake dieet bestaat uit shakes die vaak verkrijgbaar zijn in diverse smaken. De shakes zitten boordevol eiwitten en zijn eenvoudig aan te maken met melk of water. Doordat de shakes een afgemeten hoeveelheid kilocalorie├źn bevatten eet je snel te veel. Dit komt ook doordat de eiwitten in de shakes zorgen voor een gevoel van verzadiging waardoor de trek in andere (ongezonde) voeding sterk vermindert.

Is een shake dieet wel gezond?

Een relevante vraag die veel wordt gesteld is of een shake dieet wel gezond is. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van hoe de shakes gebruikt worden. Over het algemeen wordt aanbevolen niet meer dan 1 tot 2 maaltijden per dag te vervangen door een eiwitshake. Vervang je meer maaltijden dan bestaat namelijk het risico dat je via voeding onvoldoende gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen binnen krijgt. Om dit te voorkomen worden daarom soms ook supplementen aangeboden bij een shake dieet.

Voordelen van een shake dieet

De voordelen van een shake dieet zijn dat je:

* Snel kunt afvallen;

* Makkelijk vol te houden;

* Makkelijk te hanteren dieet methode;

* Gezonde vorm van afvallen mits je het shake dieet juist gebruikt;

* Goede methode om gezonder te leren eten (afhankelijk van welk soort dieet je kiest).

Nadelen van een shake dieet

Het grote nadeel van een shake dieet kan zijn dat het ongezond is en niet houdbaar is richting de toekomst. Je kunt niet gedurende de rest van je leven alleen maar shakes gaan drinken. Dit is zeer ongezond en houdt niemand vol. Het is daarom erg belangrijk om naast de dieetshakes een gezond eetpatroon aan te leren. Gezonde voeding is en blijft de basis voor een gezond gewicht. Wat mij betreft begint gezond eten bij een stuk kennis over voeding en wat gezond eten precies inhoudt.

Een website waar je veel betrouwbare informatie kunt vinden over gezonde voeding en snel afvallen voor een gezonder leven is goedkoopsnelafvallen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *