Werkt Afvallen met Shakes

Bij veel diëten worden shakes van verschillende pluimage aan je afvalrace toegevoegd. Ze zijn makkelijk te bereiden en hebben een zoetige smaak woordoor het makkelijk is de shakes aan je menu toe te voegen. Doel is om je te helpen vele kilo’s af te vallen.

Maar werken ze wel? Kort antwoord: ja, maar…

Hoe werkt het

shakeIn de shakes zitten vaak weinig of helemaal geen suiker of calorieën die je dik kunnen maken. Doordat er weinig energie inzit val je dus af. Deze toevoegingen aan je ontbijt, lunch en avondeten zijn een plaatsvervanger voor wat je normaal gesproken eet.

Wat er wel in zit: eitwitten, ook wel proteïnen genoemd. Die zorgen er ook voor dat tijdens je afvallen geen spieren buiten boord worden gezet, maar alleen vet. Spieren zijn namelijk opgebouwd uit eiwitten en een dieet die dat probleem niet aanpakt zal juist eerder je spieren gaan aanspreken dan je vetgehalte.

Behalve shakes kan het ook soep of een reep zijn die ze je voorschrijven om die tijdens het eten te nemen. Zolang je ervoor zorgt dat er niet teveel zout in zit kunnen die ook prima hun werk doen.

Makkelijk te maken. Meestal krijg je ze aangeleverd in poedervorm. Je hoeft er alleen water, yoghurt of melk aan toe te voegen en klaar is Slankie.

Wat zit in de shake

Veel van deze drankjes zijn rijk aan eiwitten. Die beestjes zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt en dus geen sarrende honger. Probleempje is wel dat het hongergevoel snel weer kan terugkeren. Dus je moet wel meerdere shakes op een dag standby hebben staan om niet in de verleiding te komen alsnog te gaan smikkelen aan verboden vruchten.

Menu’s waar je meerdere eiwitdrankjes krijgt voorgeschreven zullen je dus het meeste kunnen helpen bij het onderdrukken van je hongergevoel.  Er zijn namelijk ook diëten die slechts 1 shake per dag voorschrijven. Wellicht goedkoper, maar je kan sneller in de fout gaan.

Want dat is een nadeeltje: prijzig zijn die mooi gekleurde proteïnedrankjes wel. Wil je voorkomen dat na het succesvol volgen van een dieet die kilo’s er alsnog aanvliegen dan zou je  door moeten gaan met dit soort maaltijdvervangers.

Handig: deze drankjes worden als lekker ervaren door de afvallers.
Ook gemakkelijk:het wordt in aangepaste porties aan je geserveerd zodat je je precies aan het voorgeschreven dieet kunt houden.

Alternatief shakes

Alternatief is een menu met veel zemelen te nemen, want dat kan ook je maag aardig vullen. Zemelen zijn een heel stuk goedkoper dan de proteïne shakes, maar wel wat minder lekker.

Naast de eiwitten wordt er vaak ook mineralen en vitaminen aan de afslankdrankjes toegevoegd. Strikt genomen hoeft dat helemaal niet. Als je gevarieerd eet zit er al voldoende van die gezondheidsbeestjes in.

Alleen sommige menu’s zoals het Dr. Atkins dieet kunnen op de lange termijn een tekort aan vitamines geven, maar eigenlijk is dat ook niet nodig. Zeker als je toch niet van plan bent al te lang zo’n aangepast menu te volgen. Na een tijdje wordt je het wel zat en wil je weer terugkeren naar je eigen eetpatroon zonder gestoord te worden door regeltjes van een vervelende eetgoeroe. Maar misschien dat je de shakes er wel blijft nemen? Zie ook Prodimed dieet

Maak je eigen groene smoothie: lekker makkelijk en gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *