Claim de Noordpool

ALS LANDEN DE NOORDPOOL CLAIMEN, WAAROM ZOU IK DAT DAN OOK NIET DOEN?

Harald van Reenen, de eerste burger ter wereld die een claim heeft gelegd op de Noordpool. Sindsdien zijn er meer dan 1600 burgers die met mij meedoen.

 Ijsbeer op de Noordpool

Waarom claimde ik de Noordpool? 

Ik claim de Noordpool5 landen claimen de Noordpool. Dat las ik in de krant. Goed idee, dacht ik. Maar waarom zou ik dat zelf ook niet doen?

In 2007 besloot ik daarom ook de Noordpool te claimen.

Ik ben de eerste burger ter wereld die de Noordpool en haar enorme rijkdommen aan olie en gas claimt.

Deze is in detail opgeschreven en geregistreerd bij de Library of Congress, Washington D.C. Mijn 5 concurrenten heb ik hiervan op de hoogte gesteld. Mijn 5 collega’s zijn: Verenigde Staten, Rusland, Canada, Denemarken (via Groenland) en Noorwegen. Deze landen grenzen aan het poolgebied.

Mijn claim gaf destijds heel wat beroering in de pers, zowel in het binnen- als buitenland. Paar voorbeelden: De Telegraaf, Het laatste Nieuws, HNL, grootste krant van België: Nederlander verkoopt 250 stukjes Noordpool, 3FM Giel Beelen, NL 1, Nujij.nl, Elsevier: Nederlander verkoopt virtueel stukjes Noordpool via site

Dus toen waren er 6 claims op de Noordpool.

Als een ludieke actie ben ik toen begonnen om mijn claim te verkopen: op mijn site Giantclaim.com kunnen burgers mede-eigenaar worden van mijn eerste burgerclaim op de Noordpool.

Nu 1600 Claims

Sindsdien hebben meer dan 1600 burgers vanuit de gehele wereld meegedaan met deze unieke claim. Het ziet er tot nog toe niet naar uit dat ik en iedereen die mede-eigenaar zijn geworden van mijn claim ook echt de Noordpool kunnen opeisen. Maar wat zouden we schathemeltje rijk kunnen worden!

Vlag Noordpool

Noordpool $10.000.000.000.000 Waard

90 miljard vaten olie liggen onder de smeltende ijskap. Dat is een schatting van de Amerikaanse geologische dienst USGS. Met de huidige prijs van $110 per vat olie kom je op een geschatte waarde van 9,9 biljoen dollar! Mark Zuckerberg? Loser!

Daarnaast wordt er ook gas onder de Noordpool vermoed en vele waardevolle mineralen om nog maar te zwijgen over goud. Dat is dus de reden waarom door de 5 zogenaamde polaire landen nog steeds wordt gestelgeld over de vraag: van wie is de Noordpool? Ik heb hem reeds beantwoord: van mij!

Cashen of niet cashen

Natuurlijk, en nu droom ik er even op los, zouden we zoveel kunnen cashen indien we daadwerkelijk de Noordpool gingen exploiteren. Maar we kunnen ook gewoon de Noordpool met rust laten. Risico is dat wanneer er iets mis gaat met dat olieboren dan zou in no-time het ijs zwart kleuren en alle schattige ijsberen erbij. Het kan maanden duren voordat een reddingsoperatie resultaat heeft. Moeten we niet doen natuurlijk.

Toch, Poetin is ijskoud reeds begonnen om het poolgebied te plunderen zonder ons ook maar een cent compensatie te betalen. Ik vind deze vent steeds minder sympathiek overkomen. De eerste Noordpoololie is onlangs onder Russische vlag de Rotterdamse haven binnengelopen,feestelijk begeleid door Greenpeace.

Word ook seperatist!

Hoe dan ook, dat is de realiteit. Moet ik met deze actie stoppen? Natuurlijk niet! Nu begint het pas goed. Zie ons als de nieuwe separatisten van de Noordpool die een afscheiding eisen van moedertje Rusland of ieder ander land dat met z’n vingers aan de Noordpool komt.

Claim op Noordpool

Een van de mede-eigenaren van de Noordpoolclaim: Rob Plijnaar op het geografische middelpunt van de Noordpool met zijn claimcertificaat.

Je kan nog steeds mede-eigenaar worden van mijn roemruchte claim op de Noordpool EN haar gigantische rijkdommen.

Wat krijg je: Een gepersonifieerd claim certificaat gedrukt op waardepapier met je eigen naam erop of de naam van iemand aan wie je het cadeau wilt geven; kopie op marmerparpier van mijn originele claim op de Noordpool, in het Engels gesteld en ingediend bij de Library of Congress, Washington D.C., documenten over uw eigen claim op de Noordpool, wetenswaardigheden. Prijs: 9,99 euro. Dat is inclusief verzendkosten binnen Nederland.

Claimcertificaat

Meer informatie en bestellen op Giantclaim.com

Let op: ik leid geen actiegroep. Deze claim is ludiek bedoeld en alleen geschikt als cadeau. Maar wat een cadeau! Je mede-eigendom op mijn claim op de Noordpool is superecht! Word ook separatist. Claim de Noordpool.

Wat zeggen wetenschappers over mijn claim?

Als landen het kunnen claimen, waarom zouden individuen dat niet doen? De Noordpool is nog steeds Niemandsland.

Aldus Prof. Laurens Hacquebord, hoogleraar archeologie en geografie van de poolgebieden.

Dat zegt dus een echte professor, mind you! En dat is niet de enige geleerde met een zwemdiploma die hierop commentaar heeft geleverd.

Juridisch komt hij niet ver met zijn opgeëiste bodembezit, maar het idee zal iedere investeerder aanspreken: wie nu zeggenschap over exploitatie van het gebied krijgt, kan zich over een halve eeuw rijk rekenen.

Deze heerlijke quote komt van Prof. dr. J.H. (Jaap) de Wilde, hoogleraar internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Geef die man toch een ere-doctoraat!

Weet je niet wat je voor de jarige moet kopen?

Heeft ie alles al? Smartphone? iPad? Ook al! Pony? Check. Acne? Yes. Maar een claim op de Noordpool? Voordeel: je weet zeker dat jij de enige bent die met zo’n cadeau komt!
Informatie over je Noordpoolclaim en bestellen


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *