Afvallen Met Alcohol – Nee Joh!

Opmerkelijk bericht: Belangrijke reden waarom diëten mislukken is omdat afslankers naar de fles grijpen. Had dan liever een snoekduik naar een chocoladereep gedaan, want dat is een stuk minder dikmakend.

afvallen met alcoholMensen die midden in het gevecht met de kilo’s EN een loodzwaar dieet zijn verwikkeld denken dat ze best wel eens een glas alcohol, zowel in enkelvoud als in meervoud, mogen drinken.

Want daar zouden niet zoveel calorieën in zitten. Mis. Met het achteroverslaan van een glas witte wijn ben je meteen 100 calorieën aangekomen en met rode wijn zit je al op 150 calorieën. Een glas bier is iets minder: 82. Ter vergelijking: het helemaal in je eentje oppeuzelen van een chocoladereep puur voegt 74 van die dikmakende dingetjes aan je postuur toe.
Meer: calorieën alcoholische dranken

Gezellige alcohol

Reden waarom je afvalrace eindigt tussen wijnaanbiedingen van Albert Heijn is dat een glas alcohol een gevoel van gezelligheid geeft. Een glaasje ’s avonds maakt dat je kan ontspannen, het is gezellig met vrienden en smaakt heerlijk met een vuistje pinda’s en een paar toastjes erbij.

Ook de berichten die geregeld opduiken dat een glas (rode) wijn per dag drinken gezond is maakt dat je niet zo bezwaarlijk voelt om er eentje te nemen.

Bovenstaande is ontdekt door een Britse onderzoekster die hiervoor dik betaald wordt, maar eigenlijk wisten we dat natuurlijk allang. De verleiding om met je vrienden mee te doen is groot. Als enige in het gezelschap een caloriearme shake nemen bij het kaarslicht is ook niet echt aantrekkelijk. Dan maar kwartiertje per dag extra in de sporthal met dat glaasje wijn op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *