Kalknagel – De Beste Producten Tegen Kalknagel

Het is niet alleen lelijk, maar het is ook raadzaam om kalknagel (schimmelnagel) te verwijderen om te voorkomen dat het steeds verder gaat. En pijn gaat doen. De omliggende huid kan geïrriteerd raken en nagels worden brokkelig.  Als je niet uitkijkt kan het je nagel kosten. Bovendien is de schimmel die de kalknagel veroorzaakt besmettelijk en kan op anderen overslaan.

Welk middel werkt het beste? Daktarin Creme is volgens gebruikers het meest effectief ter bestrijding van de vervelende schimmel(Candida infecties). Het wordt gebruikt bij zwemmerseczeem en schimmelinfecties bij zowel mannen als vrouwen. Zie meer info over deze schimmeldodende crème.

De voedingsbodem voor de schimmel is een vochtige omgeving zoals bij zwembaden en sauna’s. Maar ook als u last heeft van zweetvoeten en de hele dag in gesloten schoenen loopt kan deze schimmel toeslaan. En als je het eenmaal hebt opgelopen raak je het niet zomaar kwijt.

Bestel discreet Daktarin anti-schimmel crème.

Kalknagel behandelen

Behandeling van kalknagel duurt een lange tijd. Het kan zelfs tot wel 12 maanden duren voordat je het kwijt bent. Dat heeft ermee te maken dat deze hardnekkige schimmel (fungus) zich helemaal in de nagel zelf heeft vastgezet. Eigenlijk zou je dus de nagel compleet moeten vervangen en gewoon een nieuwe schone nagel moeten laten groeien. Dat is wel erg rigoureus. Dus dan toch maar antibacteriële middeltjes gebruiken in plaats van de nijptang.

Pedicure – begin met vijlen

Om er sneller vanaf te zijn kan je eerst naar een pedicure gaan. Die kan de kalknagel in ieder geval voor een deel weghalen. Je kan het ook zelf proberen af te vijlen, een pedicure kan dat echter een stuk effectiever behandelen. Tevens kan je kiezen voor het laseren van je getroffen nagels. Laseren is pijnloos, maar ook bij die behandeling moet je daarna nog lange tijd antischimmelspray gebruiken om te voorkomen dat het zijn lelijke kop weer opsteekt. En dan nog heb je kans dat de recidivist terugkeert. Geeft wel aan hoe hardnekkig deze infectie is.

Het is raadzaam de nagel zo kort mogelijk af te knippen zodat de schimmel geen ruimte krijgt zich te verspreiden. Zorg ook voor schoenen die ‘ademen’. Dus van leer zijn gemaakt of sandalen. Schimmel heeft immers een voorkeur voor vochtige en donkere plekken. Last van zweetvoeten? Vooral in de zomer kan je wellicht ook overdag na een krachinspanning de sokken vervangen voor schone exemplaren. Maak na het douchen of bezoek aan het zwembad de voeten goed schoonmaken.

Over schoenen gesproken: loop niet iedere dag op hetzelfde schroeisel. Neem 2 paar en wissel ze met elkaar af zodat de schoenen kunnen luchten en het vocht (de voedingsbodem voor schimmel) wordt verdreven.

Clowns hebben minder last van nagelschimmel. Foto: Moment catcher

Clowns hebben minder last van nagelschimmel. Foto: Moment catcher

Bij douchen: vermijd zeep te gebruiken voor de voeten. Zeep verwijderd alleen maar de natuurlijke weerstand van je lichaam tegen infectieziektes, zoals schimmelnagel. Overigens, geen shampoo gebruiken helpt ook tegen roos. Sinds ik geen shampoo gebruik heb ik geen last meer van roos.

Zie ook: Miconazol.net – alle informatie over verschillende soorten schimmelinfecties en effectieve schimmeldodende crèmes.

Kalknagel producten

De harde kern van de schimmel moet echter worden verdelgd met antischimmelproducten die je dagelijks op je nagels smeert. – Naloc maakt veel reclame met haar product en claimt dat het diep in de nagel doordringt. Op de site van bol.com staan een paar positieve recensies van klanten die zeggen dat ze binnen 2 weken al van hun schimmel af zijn. Dat is erg snel. Mijn vader gebruikt het al een tijdje en is er nog niet veel mee opgeschoten. Wel aan de dure kant: 27,99 euro. Als ze nu eens stoppen met die dure reclame dan kunnen ze het vast een stuk goedkoper aanbieden. – Mycosan anti-kalknagel is iets goedkoper, voor 20,99 euro ben je er ook en de recensies zijn positief.

Of je kan het met middelen doen die je zo in je keukenkastje kunt aantreffen. Voordeel: een stuk goedkoper en wellicht net zo effectief in de behandeling van dit hardnekkige probleem.

Goedkoopste antischimmelproduct

Azijn is wel de meest goedkoopste manier om van je kalknagel af te komen. Maakt niet uit wat voor azijn. Voor minder dan een euro koop je een liter in de supermarkt. Doe wat in een bakje groot genoeg om je voet erin te doen en leng het aan met water. 1 deel azijn en 1 deel water. Houd je voet 10 tot 20 minuten in het mengsel en dep het daarna goed af met een handdoek. Vergeet niet tussen de tenen te drogen.

Je kan ook wel een watje deppen in azijn en dat op de kalknagel doen. Nadeel alleen is dat het minder goed werkt. Je voet helemaal onderdompelen zorgt ervoor dat het ook onder je nagel komt, want ook daar heeft de schimmel zich vastgebeten. Iedere dag herhalen, nagels bijhouden, schone sokken en vochtdoorlatende schoenen zorgen ervoor dat je het probleem uiteindelijk de baas wordt.

Schimmel bestrijden met zout

Zuiveringszout (bicarbonaat of baking soda) zou je misschien niet direct paraat hebben, maar je kan het bijvoorbeeld online kopen bij de drogist. Doe in de verhouding van 2 eetlepels zout en 1 lepel warm water in een kommetje. Als het is opgelost gebruik je een watje om het vervolgens op de kalknagel te smeren. Of, nog beter, gooi het in dezelfde verhouding in een afwasteiltje en laat je voeten daar een tijdje in rusten.

Met deze zoutoplossing heb je een effectieve en natuurlijke bacteriëndoder in handen. Zuiveringszout kan je overigens ook voor tal van andere zaken gebruiken zoals tandenpoetsen en je was schoon mee krijgen. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar het geeft wel aan dat bicarbonaat flink kan bijten. Zie zuiveringszout AH

Teatree olie tegen schimmel

Teatree olie wordt ontrokken aan de Melaleuca Alternifolia boom en wordt geprezen voor zijn antibacteriële effecten. Het wordt zelfs tegen roos gebruikt en als ontsmettingsmiddel bij wondjes. Het is wat dat betreft nog net geen wondermiddel, maar kan je zeker helpen om op een natuurlijke manier van je kalknagel af te komen. Twee maal daags de olie direct op de schimmel druppelen en na een paar maanden ben je er eindelijk vanaf.

Appel cider?

Ja, zelfs ciderwijn gemaakt van appel kan je helpen het gevecht te winnen van de nagelschimmel. Je voet in een badje van cider dompelen en het reinigt je nagels op een zuivere, natuurlijke manier. En mocht het onverhoopt niet helpen dan kan je het altijd nog opdrinken. Dat raad ik bij azijn niet aan. Foto: Su chan.

2 reacties

  1. Kruidnagel olie helpt ook bij voetschimmel en kalknagels. Te koop maar ook goed zelf te maken.

  2. als man werkt het net iets anders dan bij de vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *