Opgeblazen Buik Verhelpen

Dit eenvoudig recept valt uitstekend te combineren met een dieet en helpt je om af te vallen. En niet alleen dat: het kan ook een opgeblazen buik, winderigheid en verstopping tegengaan.

Het wordt wel het Sassy drankje genoemd, naar de Amerikaanse voedingsdeskundige die dit met succes heeft ontwikkeld.

Opgeblazen gevoel

Sassy dieet: goed tegen opgeblazen gevoel. Foto: Vicki, Flickr

Ingredienten Sassy-dieet :

Water – Doe 8 glazen water in een schenkkan of een andere glazen container;
Komkommer – neem een niet te grote komkommer en snij hem in stukken;
Gember – een theelepel geraspte gember;
Pepermuntblaadjes – Daarvan heb je er 8 stuks van nodig;
Citroen – Snij de citroen in stukjes.

Roer al deze ingrediënten in de kan, dek het af met folie en laat het een nacht lang rusten in de koelkast. De bedoeling is dat je er ongeveer 4 glazen gespreid over de hele dag van neemt. Begin in de ochtend voor het ontbijt met je eerste glas. 4 glazen op een dag is wel het minimum. Wanneer je dit kan rekken tot 8 is dat nog beter. Hoe meer, hoe beter wat dat betreft. Als je dit in de ochtend drinkt, maak je drinkglas eerst warm door het te spoelen onder een hete kraan. Giet er daarna de koele drank in.

Vergeet niet bij het ontbijt ook voldoende vezels binnen te krijgen.

Voordelen. Als je dit combineert met wat meer lichaamsbeweging en een gematigd dieet – gevarieerd eten en niet meer dan 3 keer op een dag – dan kan je hier zoal kilo’s van afvallen.

Amerikaanse diëtisten beweren dat je na 2 uur al resultaat zal zien, maar dat vind ik een beetje teveel enthousiasme. Volg dit gewoon een week en kijk of je opgeblazen gevoel daarna verdwenen is.

Zeker als je vaak last hebt van darmproblemen moet je dit rustig aanpakken, ook letterlijk, bedoel ik. Neem iets meer tijd ochtends om te eten om je darmen hun werk te laten doen. Met teveel stress en spanning in je leven vererger je de klachten alleen maar.

Het Sassy-dieet is daarbij een prima remedie die al heel wat mensen van hun klachten heeft afgeholpen. Succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *