Greendaddy Recensie

Ik heb bij Greendaddy.nl een T-shirt aangeschaft, gemaakt van bamboe onder het motto: laat de Panda maar katoen vreten.

Wel pittig geprijsd: 17,95 euro. Dat is iets anders dan 3 T-shirts voor 5 euro zoals je die bij Zeeman kan kopen.

Dus waarom dan toch voor bamboekleding kiezen? Volgens de website is het heel zacht en ruikt het lekkerder dan shirts gemaakt van katoen. Bovendien is het goed voor het milieu.

bamboo T-shirt

Pesticiden

Katoen verbruikt jaarlijks 4000 wagon ladingen vol pesticiden. Ook het gigantische waterverbruik is zeer belastend voor onze zachtgekookte aarde. Voor 1 kilo katoen heb je 10.000 liter water nodig en een biertje voor de katoenplukker.

Kritiek

Overigens is bamboekleding niet 100% bamboe. Mijn T-shirt is voor 30% katoen en 70% bamboe-viscose. Kanttekening: om viscose van bamboe te maken zijn ook chemicaliën nodig. Bovendien wanneer er viscose van is gemaakt dan is niet meer te achterhalen of je shirt daadwerkelijk van bamboe is gemaakt of toch niet stiekem van katoen dat stukken goedkoper is.

Oprichter Rik Vegter zegt dat ze alleen het goedje van erkende leveranciers betrekken en wordt de kwaliteit van het textiel streng gecontroleerd. Op hun website: waarom voor bamboe kiezen.

Greendaddy verovert Europa

Het bedrijf Greendaddy heeft onlangs via crowdfunding – het investeren door particulieren zoals als jij en ik in bedrijfjes-  een flink bedrag opgehaald om hun activiteiten over de rest van Europa uit te breiden.

Niet alleen T-shirts, ook sokken, sjaals en ondergoed kan men via hen kopen. Greendaddy is aangesloten bij Thuiswinkel.org en bij bestelling van boven de 45 euro is verzending gratis.

Ik plaatste de bestelling op een vrijdag en de woensdag daarop had ik het pakketje in huis. Mooi verpakt in het groen, alsof het een cadeautje is.

Greendaddy bestelling

Greendaddy bestelling


BamBOE!

Nadeel is duidelijk: Stevige prijs. En mocht je een Pandabeer tegenkomen terwijl je gehuld gaat in bamboeshirt dan kan je het wel schudden. Pisnijdig worden ze van Greendaddy.nl

Mocht je begaan zijn met het milieu dan kan je ook kiezen voor ecologisch katoen. Greendaddy vindt echter biologische katoen geen goed alternatief omdat er per hectare minder katoenopbrengst is en bamboekleding beter zou zitten.

Zit het wel lekkerder?

Greendaddy.nl raakt er niet over uitgepraat op hun website hoe goed het wel niet zit. Maar wat vind ik er zelf van? Ik heb niet direct de gedachte: wat zit dat lekker. Jammer dat ik dit niet eerder heb ontdekt.

Volgens mij is het meer een gevoel dat je hiermee beter voor het milieu bent dan wanneer je T-shirts uit Bangladesh aanschaft voor een belachelijk lage prijs. Daar heb je met de shirts van Greendaddy geen last van. Voor de prijs van 1 bamboe T-shirt kan je er 10 van katoen kopen.

Maar is Pandabeer nu boos op mij? Stoot ik niet zijn bamboestokjes uit z’n bek? Volgens het bedrijf interesseert die beer dat helemaal niet. Het zwart-wit beest wil alleen oude bamboestokken op zijn brood en die zitten niet in je shirt.  En anders gaat die maar biologisch katoen vreten. Webshop Greendaddy.

Meer informatie over Greendaddy.nl:
Beoordelingen van klanten over deze webshop.
In een recordtijd vergaarde het eco-bedrijf 245.000 euro via crowdfunding voor 14% van de aandelen op Symbid.nl.
Interview met oprichter Rik Vegter, voormalig advocaat en nu ondernemer in eco-producten.
Greendaddy op Facebook en Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *