Zwangerschap Verhogen Tips

Vrouw met zwangerschapfoto's

Je wil zwanger worden maar het lukt niet. Hier een aantal tips om je kans om zwangerschap te verhogen.

Vooreerst: als je na een paar maanden nog niet zwanger bent dan zegt dat nog niets! Zelfs bij gezonde stellen is bij 1 op de 10 na een jaar nog geen resultaat. Begrijpelijk dat je wel op een gegeven moment zorgen begint te maken. Maar na een jaar of als je je echt zorgen begint te maken dan kan je beter naar de huisarts gaan voor verdere behandeling of tips.

Gezond lichaam

Zorg dat je voldoende gevarieerd eet met fruit en groente in je dagelijkse menu. Je kan daarvoor wel heel goed letten op je dieet, maar je hoeft het niet al te ingewikkeld te maken. De ene dag iets met kip, de tweede dag een stukje vlees en de derde dag vis. Twee maal per week vis zou heel mooi zijn, vooral de niet in frituur gebakken vis.

Ook een bakje noten zo af te toe is uitstekend. Let wel op dat er niet te veel zout op is gedaan door de verkoper. Overal waar ‘te’ voor staat kan je voorlopig beter mijden. Liefst geen alcohol en uiteraard niet roken.

Foliumzuur en zwangerschap

Foliumzuur – Neem dagelijks 400 microgram foliumzuur. Dat heb je zeker nodig, ook al leef je gezond. Het is 1 van de vitamines die mensen – en dus ook zwangere vrouwen – veel te weinig binnenkrijgen.

Voor de ontwikkeling van het ongeboren kind is het erg belangrijk om deze vitamine (ook wel vitamine B11 geheten) in voldoende mate in te nemen. Het helpt de foetus bij de vorming van het zenuwstelsel. Ook het risico op geboorteafwijkingen als hazenlip, open ruggetje en open gehemelte worden hiermee verkleind.

Foliumzuur via pil beter

Folium krijg je wel binnen door gevarieerd te eten, toch voor zwanger vrouwen is dit onvoldoende. De opname ervan in het lichaam gaat zelfs sneller als je het via een pil inneemt dan door bijvoorbeeld groente te eten.

Je kan foliumzuur lange tijd door blijven gebruiken, ook als het traject om zwanger te worden meer dan een jaar duurt.

Stress vermijden

Naast je lichaam moet je natuurlijk ook ernaar streven om lekker in je vel te zitten. Stress, zorgen maken om van alles en nog wat, helpt jezelf niet en zeker ook niet om zwanger te worden.

Vruchtbaarheid verhogen man

De kwaliteit van het zaad is belangrijk om je vruchtbaarheid te verhogen. Hoe meer zaadcellen in het sperma zitten hoe beter.

De man kan zijn vruchtbaarheid verhogen door gezond te leven. Dus niet te drinken en te roken. Ook kan het bezoek aan de sauna worden afgeraden om zodoende de kwaliteit van zijn zaad te verhogen.

Vruchtbaarheid verhogen vrouw

Het maakt uit welke dagen je probeert zwanger te worden. Tijdens de menstruatie is de kans zoal nihil om zwanger te worden, terwijl rond de eisprong de kans juist het grootst is. Hoe kom je erachter wat jouw vruchtbare dagen zijn? Maak gebruik van de ovulatietest om dat makkelijk uit te rekenen.

Wanneer naar huisarts?

De natuur moet je de tijd gunnen. Dat kan best lang duren. Het is echter geen reden om je daar zorgen over te maken. Mocht je de stap zetten naar de huisarts dan zal die eerst proberen te achterhalen wat de oorzaak van is. Als hij van mening is dat het ook te lang duurt of vermoed dat er sprake is van lage vruchtbaarheid van de man of vrouw, dan kan hij je doorsturen naar de gynaecoloog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *